Om stallet,

Stallet är hoppinriktat men även dressyr och andra är välkomna. För allas trevnad och säkerhet finns ordningsregler för stallet och ridhuset. Vi som står här gillar att träna och tävla.  Vår vision är att alla ska trivas här i stallet.

Stallet är uppdelat i två avdelningar 12 + 6 boxar och 2 uteboxar. Det finns uppställningsplatser, spolspilta, toalett, dusch och fikarum. Sadelkammaren är uppvärmd och varje boxplats har ett eget låsbart skåp för egen utrustning i sadelkammaren samt plats på skullen för diverse hästsaker.

Vi har små som stora hagar och grusade sjukhagar. Hästarna går två och två i hagarna. Det finns möjlighet att ha hästen ensam men då i dom mindre hagarna.

Ridhuset är 21x60 m (21x54m rid mått) underlaget är av fibersand. Ridhuset har läktare och cafeteria. Belyst inhägnad utebana 22x62 med underlag sand/gummi fleece. Klippt gräsbana 50x50m intill en klippt och vältad grässlinga ca 1km runt. Hinderpark finns.

Vi har fasta veckoträningar både för c – b tränare och ridlärare i hoppning och dressyr. Vi ser gärna att du är med och tränar för våra veckotränare som stallet ordnar. Se Facebook Hoppträningar Boo Gård Åkersberga. Vi har även en Facebook sida stall Boo-Gård, där vi snabbt kan lägga ut information till varandra inom stallet. Stallet har en policypärm där man hittar mer detaljerad information.

Det finns flertalet rid slingor och stallet har mycket skogsmark att rida på, vi hjälps åt att tillsammans röja ridvägar och rid slingor.

Vi har eget producerat hösilage/hö som analyseras varje år. Vi har bra värden och bra balans mellan protein och energi.

Personalen är utbildad och med flera års erfarenhet. Vi har stallmöte och anordnar kurser, föreläsningar, teorilektioner, banträning, programträning och Pay and Jump.

I vårat stall gäller god ordning och vi hälsar på alla. Alla som ska stå här skall verka för en säker och trivsam miljö för både hästar och människor.

 

Dagliga rutiner

06:30 Hö, hösilage

06:45 Kraftfoder

07:30 Utsläpp         

10:30-11:30 Hö, hösilage i hagen vintertid

15:00 Insläpp – hö, hösilage finns i boxarna (Sommartid 17:00)

15:45 Kraftfoder

20:30 Hö, hösilage